100 žena na Sjenici  za 8. mart,  neđelja 06 03 2016g u 9h,  rekreativna( laka)  tura

 

Kucke pl Sjenica Zabrdica Medun 23 08 2015 (38)a

Oblun. Planinarenje i nešto više…

 

Nastavljamo tradiciju izleta u čast 8. marta Međunarodnog dana žena. Planina je žensko ime. Žene rađaju, održavaju, ukrašavaju svijet zato će Kučka planina na kojoj je 100 žena procvjetati 6. marta.

Slaviće se žena, život. Sunčan proljećnji dan, čist vazduh, fizička aktivnost napuniće sve pozitivnom energijom, a pogled sa Sjenice na Podgoricu, Skadar, Danilovgrad, planine i ravnicu, Skadarsko jezero, slikama koje se ne zaboravljaju.

Kako nam je bilo prošlog puta pogledajte http://oblun.me/oblun-je-odrzao100-zena-na-malo-brdo-za-8-mart-2014-g/

Tempo hoda se podešava prema najsporijoj učesnici.

Na vrhu ćemo se odmoriti, napraviti zajedničku fotografiju.

Silazak izvodimo po želji do jedne od polaznih tačaka.

Na kraju akcije ćemo obići ostatke starog grada Meduna, muzej i grob Marka Miljanova(po želji).

Oprema: Ponijeti sunđer ili sl za śeđenje, poželjno je imati duboku obuću, mogu i patike debljeg đona, odjeću primjerenu uslovima: (tanka sintetička jakna i “duks”, kačket i sl. zaštitu od sunca i vjetra, majica za preobuku.

Ponijeti sendvič, vodu(0.5l), suvo voće, slatkiše.

“Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.”

Polazak  neđelja u 9h ispred Bazara-Blok V ili 9 15h iz Doljana.

Povratak do 15h.

Prijevoz: autobus, kombi, sopstveni.

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 18- 19h, tj do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Vodičkinje:  Pavelina Vuković, Gordana Šćepanović, Aldina Vatić, Vera Caković, Dragana Glušica.

Akontacija: osmjeh ili poljubac je uslov da budete uvršteni u spisak – “uplaćuje” se lično prilikom prijave ili na početku akcije i ne vraća se u slučaju odustajanja.

Troškovi akcije:

Žene: obavezne su ponijeti sav svoj šarm i što više osmjeha.

Muškarci: zaduženi za prijevoz, a kotizacija je  cvijet  ili prigodan poklon jednoj od učesnica. ( prošlog puta Matko je donio dva paketa mimoza).

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.