Bjelasica-Festival vina i ukljeve 13 03 2016, neđelja u 8 30h – rekreativna tura  

100_1457 ab

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Obilazak nedovoljno poznate planine čuvenog imena i učešće na Festivalu  vina i ukljeve je dan kad sva čula uživaju! Ne od Kolašina nego iz Virpazara, penjemo Bjelasicu( 558mnm) sa koje se pruža izvanredan pogled na Lovćen, Skadarsko jezero, Prokletije, Kučke planine, Prekornicu, Crmničko polje i Virpazar iz ptičje perspektive.

Oko 13h silazimo u Virpazar i tvrđavu Besac iznad njega.

Ukoliko neko bude želio, akcija se može produžiti obilaskom Brčela, đe je sahranjen Lažni car Šćepan Mali i Podgorskih vrela.

Kako nam je bilo prošlog puta pogledajte http://oblun.me/oblun-je-07-12-2013-bio-na-bjelasici-festivalu-ukljeve/

Nije potrebna kondiciona pripremljenost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: Poželjno je imati jaknu za vjetar, tanku sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku s obzirom da ćemo par sati provesti u Virpazaru.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(0,5l), suvo voće, slatkiše, topli napitak.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak neđelja u 8 30h ispred prostorija Kluba.

Povratak u Podgoricu  do 17 30h.
Prijevoz: kombi, sopstveni.

Napomena:Boravak u Virpazaru po želji i dogovoru.  

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 18- 19h, tj do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija-5e, je uslov da budete uvršteni u spisak – uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja.  Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.
Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA .

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.