Bjelasica Zekova glava Pešića jezero 9 6 2019g. 8h neđelja laka tura

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Bjelasica je najpitomija crnogorska planina iako jedina iznikla iz vatre i pepela… Ogrnuta krznom tajnovitih šuma i prašuma, jednako je zanosna prekrivena zelenom čojom ili šarenom tunikom proljeća, sa velom ili šeširom od oblaka na glavi. Jednako uživamo u njenim šumovitim njedrima, na blagim padinama zelenih vrhova-glava ( Zekova 2117mnm)  i pokraj modrih jezera. Jedno od najljepših je Pešića jezero( 1838mnm), ugniježđeno na dlanu među Crnom i Zekovom glavom, na kome ćemo lješkariti zapljusnuti svjetlošću, bojama, mirisima beskraja.

Lagana opuštena šetnja prostranstvima blago zatalasanih šuma i livada spokoja.

Ukupna visinska razlika 600( 400)m, vrijeme uspona 2( 2 30)h           Teren: makadamski put, šuma, livade blagim padinama. Nema strmih ni opasnih mjesta.

Kondiciona pripremljenost: srednja( minimalna).

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: planinarske cipele( nijesu neophodne), jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”, rukavice, kapa, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi, majica dvije za preobuku)…

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1-1,5l), suvo voće, slatkiše,

Polazak neđelja  8h ( doći 10-ak minuta ranije) ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 20h.
Prijevoz: kombi, sopstveni.

Prijava i dodatne informacije na sastanku Kluba srijeda i četvrtak 19-20h Blaža Jovanovića 17-Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja ili na tel 069 509 505   067 504 027 i 067 813 813.

Prijave za akciju porukama i na fejsbuku se ne primaju.

Akontacija-6e, je uslov da budete uvršteni u spisak uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja( može se naći zamjena).  Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.
Vodiči: Nataša Bojanović i Dejan Jovićević

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.