Dažnik Đurkovo b Studena Vučje 26 2 2017g. neđelja 8h rekreativna laka srednja tura

IMG_0051

Oblun. Planinarenje i nešto više…

“Odlazak čovjeka iz Ćemovske ravnice na snijeg, na šetnju planinom, je događaj ispunjen traumama, dramskim obrtima kao da se ide na višednevnu avanturu u udaljene, neistražene predjele… Epilog je beskrajna iskrenost kojom nas priroda prigrli i ispuni čula neobičnom svjetlošću…

“Krnovo, mitska visoravan  bogom je dana za pješačke ture, ljeti zatalasanim zelenim tepihom, a zimi uz uzbuđujuću škripu snijega. Fascinantna moć bijelog prekrivača da “ukroti uzburkano more” planina i oštri snop sunčevih zraka, na povijarcima Krnova relativizuje čovjeka i vrijeme.  Novoposađena šuma vjetrenjača u daljini, ne kvari ljepotu pejzaža.

Na Dažnik( 1625mnm), Đurkovo brdo ( 1546mnm) ćemo se popeti utabanim stazama ski centra Vučje (bez prćenja snijega), koje vijugaju šumovitim śevernim plećem.daznik studena djurkovo brdo 25 04 09 001 (56)

Učićemo korišćenje dereza i cepina, hodati na krpljama, grudvati se…

KO NE ŽELI PLANINARITI MOŽE DAN PROVESTI U SKIJANJU, SANKANJU, SUNČANJU UZ ISPIJANJE KAFE NA TERASI…

Ukupna visinska razlika 0500m, vrijeme uspona 0-2hpovratka 0-2h.

Teren: blage sniježne, šumovite padine.

Nije neophodna kondiciona pripremljenost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

 

Oprema: duboke planinarske cipele, čizme, gamašne, deblje čarape – najbolje su vunjene, topla odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi), zaštita od sunca (krema, naočari) i par majica za preobuku na planini.

Poželjno je ponijeti (ko ima) gamašne, krplje, skije, sanke.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1l), topli napitak(1l), suvo voće, slatkiše.

Polazak neđelja u 8h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 18h.
Prijevoz: kombi, sopstveni.

Napomena:VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastancima kluba srijeda i četvrtak 18-19h ul Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja ili na tel 067 813 813; 069 156 064. Blagovremenom prijavom obezbjeđujete mjesto, olakšavate organizaciju i smanjujete troškove.

Prijave porukama i preko fejsbuka se ne primaju.

Akontacija-5e, je uslov da budete uvršteni u spisak – uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja.

Vodič: Zoran S Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA HILJADU AKCIJA.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.