Dečić 27. 12. 2014 g. subota u 9 30h – laka tura

Jagoda Decic-17-03-2013 (77b)

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Panorama Podgorice sa istoka široka je i duboka. Iza nas su Prokletije i Kučke planine, a ispred Lješanska nahija, Zetsko-Bjelopavlićka i Skadarska ravnica, Skadarsko jezero, Rumija i Lovćen, Skadar, Podgorica i Danilovgrad, Prekornica, Garač, Njegoš i Golija…

Potrebna minimalna kondiciona pripremljenost.

Teren: staza u kršu.

Poslije akcije po želji i dogovoru obilazak Tuzi i okoline dr.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.
Oprema:
Planinarske cipele ( tvrđeg đona):  topla garderoba, tanka jakna, “duks”,  kačket ili šešir, dugi rukavi zaštitu od vjetra i kiše, majica za preobuku na planini.

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak u subotu 9 30h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 15h.
Prijevoz: kombi, sopstveni.

Napomena:VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: četvrtak 18 – 19h, NAJKASNIJE DO PETKA VEČE. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija  je 5e i uplaćuje se lično.
Vodič Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA (KRIVIČNO JE ODGOVORNO).

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.