Donji Grbalj – Velja Gora – neđelja 21 02 2016g. u 8h,  laka tura

 

donji grbalj 29 12 2013 (93)

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Planinski vijenac Orjena, Lovćena i Rumije se kao neki usnuli džin raširio duž crnogorske obale… Idemo na Velju Goru – vrh Gradište ( 424mnm) da te zemaljske čuvare ( Rumija je na jednoj mapi iz  XVI st imenovana kao Mališa) pozdravimo s juga. Obilje svjetlosti, plavetnilo i beskraj mora i neba, tamne siluete planina osjenčene snijegom, napuštena sela Donjeg Grblja, ispričaće nam jednu poučnu priču.

Kako nam je bilo prošlog puta pogledajte http://oblun.me/oblun-je-29-12-2013-godinu-ispratio-u-donjem-grblju/

Potrebna je minimalna kondiciona pripremljenost.

Na plaži ćemo do 18h vrijeme provesti u fotografisanju zalaska sunca, roštiljanju, piću…

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: poželjne duboke planinarske cipele ( mogu i patike debljeg đona), deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1l), suvo voće, slatkiše, topli napitak.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak  neđelja u 8 h ispred prostorija Kluba.

Povratak u Podgoricu  do 20h.
Prijevoz: kombi, sopstveni.

Napomena:VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 18- 19h, tj do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija-5e, je uslov da budete uvršteni u spisak – uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja.  Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.
Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA .

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.