Durmitor – Memorijal D.Jauković – Bobotov Kuk, Rafting na Tari, Šljeme, Škrčka jezera, Minin bogaz, Bandijerna višednevna ili jednodnevna: 10 – 13 07 2015. g., rekreativna-laka-srednja tura

 

016 Bobotov kuk 0714

Oblun. Planinarenje i nešto više…

 

Akcija je planirana kao trodnevno( četvorodnevno) kampovanje (ili spavanje u privatnom smještaju na Žabljaku) ili kao jednodnevne ture u subotu, neđelju i poneđeljak.

Po dogovoru zavisno  od broja prijavljenih biće organizovan transport učesnika do Dobrog dola sva tri dana.

 ŠTO SE PRIJE PRIJAVITE LAKŠE ĆEMO SE ORGANIZOVATI I NAPRAVITI BOLJI PLAN UPODOBLJEN SA ZVANIČNOM ORGANIZACIJOM MEMORIJALA I VREMENSKIM USLOVIMA !!!

Petak – 10.07. u 16:30h – Grupa koja kampuje polazi iz Podgorice preko Nikšića do Dobrog dola ( 1700m). Pravljenje kampa i spremanje do 20h.
Odmor uz logorsku vatru, piće, druženje, pjesmu do 24h.
Usponi:
Subota – 11. 07. u 08h –Škrčka jezera, Skakala, Sušičko jezero, Mala Crna Gora, Crno jezero… laka (srednje teška ) tura

Odmor uz logorsku vatru, piće, druženje, pjesmu…

Neđelja – 12. 07. u 8h – RAFTING na Tari ili uspon na jedan od vrhova Minin bogaz (2387mnm) i Bandijerna ( 2409mnm), Prutaš, Šljeme, Škrčka jezera… po želji i dogovoru.

Poneđeljak – 12. 07. u 8 h – Bobotov kuk, srednje teška tura

Dolazak grupe iz Podgorice i zajednički polazak na uspon.
 Potrebna je srednja(minimalna) kondiciona pripremljenost.

Ne preporučuje se onima koji imaju strah od visine.
Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.
Oprema:
Za kampovanje svaki učesnik treba da obezbijedi: vreću, podmetač, šator( ukoliko ga nemate, prilikom prijave u klubu ćemo pokušati obezbijediti smještaj kod ostalih učesnika), rezervnu odjeću za 2 dana, pribor za ličnu higijenu. Duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1,5-3l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak u petak 16 30h, subotu, neđelju i poneđeljak u 06h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  oko 21h.
Prijevoz: kombi, sopstveni auto.

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 19 – 20h, NAJKASNIJE DO ČETVRTKA VEČE, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija (za obezbjeđenje transporta) je 5e i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Vodiči: grupa vodiča

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA.

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.