Durmitor – Savin Kuk – 01.03.2014. god, subota u 6h – srednje teška tura

001 savin kuk 0314

Durmitor- Savin Kuk – 01 03 2014 god, subota u 6h- srednje teška tura Oblun. Planinarenje i nešto više… Oprema: duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, gamašne, dereze(poželjne), krplje(poželjne), odgovarajuća odjeća( na veće visine u svako doba godine nosi se: tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”, kapa, rukavice, kišna kabanica) zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini. (Komplet rezervne odjeće i obuće ostaviti u sredstvu prijevoza). Ponijeti nešto lake hrane za uspon, topli napitak, vodu(1,5l), suvo voće, slatkiše. Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji. Polazak u subotu 01 03 2014 u 6h ispred prostorija kluba. Povratak u Podgoricu do 19h. Prijevoz: sopstveni. Prijave najkasnije do četvrtka uveče. Akontacija od 5e, može se izvršiti lično ili na žiro račun Planinarskog kluba “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke. Informacije na tel 067 813 813 ili 069 156 064 Vodič: Zoran S Mirotić Prijava i dodatne informacije na sastancima kluba: utorak i četvrtak 18-19h Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza apoteke Luna.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.