Goliš Njeguši Stanjevići Pobori Grbalj subota 29 10 2016g. 7 30h–laka tura

Njegusi-Pobori-Grbalj-0315154 Oblun. Planinarenje i nešto više…

Ova akcija kulturno-istorijskog karaktera počinje od Cetinja, preko Njeguša i kotorskih serpentina. Laganom šetnjom u okrilju Lovćena popećemo Goliš( 1129mnm) pośetiti manastir Stanjeviće iz kojeg je Sveti Petar Cetinjski vladao Crnom Gorom, francusko utvrđenje Trojicu i austrougarsko Goražde. Proći ćemo kroz sela Njeguša, Pobora i Grblja u zaleđu Kotora i Budve. Zbog ljepote i raznovrsnosti ova akcija u pamćenju zauzima mjesto dva ili tri izleta. pogledajte: http://oblun.me/oblun-je-u-nedelju-15-marta-2015-posetio-njeguse-pobore-grbalj/ Teren: popločana staza, makadam. Nema strmih i opasnih mjesta. Ukupan uspon 200m, silazak 900m. Potrebna minimalna kondiciona pripremljenost. Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku. Oprema: Poželjne su planinarske cipele, mada mogu i patike debljeg đona, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća( na veće visine u svako doba godine nosi se: tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”, kapa, rukavice, kišna kabanica) zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini. (Jedan komplet rezervne odjeće i obuće uvijek ostavite u sredstvu prijevoza). Ponijeti nešto lake hrane za uspon, topli napitak, vodu(1l), suvo voće, slatkiše. Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji. Polazak subota u 7 30h ispred prostorija kluba. Povratak u Podgoricu do 19h. Prijevoz: kombi, auto. Napomena:VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I UČESNIKA AKCIJE!!! Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 18-19h Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja ili na tel 067 813 813; 069 156 064. Akontacija je 5e i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke. Vodič: Zoran S. Mirotić O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA HILJADU AKCIJA.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.