Gornji Šestani-Bijele skale-subota 28 11 2015g u 7 30h – laka tura  

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Prijatna staza, otvoren vidik, mnogo svijetlosti i simbolike sa neba, tragovi i duh iskona na stazi, u drveću, građevinama, ljudima, običajima…

Milenijumska staza vodi šumom isto toliko starih koštanja, potom otvorenim terenom, preko dolova kroz pitoreskna sela gostoprimnih Gornjih Šestana. Odmaramo kraj antičkih bunara… Na Bijelim skalama, “odškrinutim vratima” ka morskoj obali, se nalazi pečat KT–14,PP transferzale Orjen-Lovćen-Rumija.

Sa śedla je predivan pogled na nepregledno plavetnilo Jadranskog mora i Skadarskog jezera sa druge strane, Primorske i Centralne planine.

165

Potrebna je minimalna kondiciona pripremljenost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice.

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1,5-2ll), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak subota u 7 30h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 20h.
Prijevoz: kombi, sopstveni.

Napomena: VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: srijedu i četvrtak 18-19h. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija 5e (za obezbjeđenje transporta-ne vraća se u slučaju odustajanja)  je uslov da budete uvršteni u spisak  i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA.

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.