Ivanova korita – Koložun – Jezerski vrh – Štirovnik – Lovćenski planinski maraton – 18.5.2014. god. neđelja u 7h, rekreativna (laka, srednja) tura

001 lovcen 0514

Ivanova korita-Koložun-Jezerski vrh-Štirovnik-Lovćenski planinski maraton – 18. 05. 2014.god. neđelja u 7h, rekreativna ( laka, srednja ) tura Oblun. Planinarenje i nešto više…

 


Akcija je dio Lovćenskog planinskog maratona manifestacije, koju povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, na Ivanovim Koritima četvrti put organizuje Planinarski klub Kapetan Angel Cetinje. Naš klub će netakmičarski, po želji i dogovoru zajedno ili u odvojenim grupama, u organizaciji nekoliko vodiča, obići posebno atraktivne staze.  Ukoliko neko želi učestvovati u takmičarskom dijelu, detaljnije informacije može dobiti u klubu ili na internet stranici Planinarski klub Kapetan Angel sa Cetinja. Prijave se vrše na dan takmičenja, na STARTU od 8.00 do 8.30h. Veći dio svih staza vodi kroz lijepu bukovu šumu. Na Koritima ćemo ostatak dana provesti u odmoru, šetnji u hladovini predivne bukove šume, druženju i igri, međusobno i sa ostalim učesnicima. Nije neophodna kondiciona pripremljenost. TEMPO HODA SE PODEŠAVA PREMA NAJSPORIJEM UČESNIKU. Na početku maratona svaki učesnik (osim đece do 18 godina ) može platiti kotizaciju od 5 € i dobiti: majicu( sa logom maratona), startni broj, kontrolni karton maratona, mapu staze ( sa ucrtanim KT ) i obilan ručak sa domaćim specijalitetima u restoranu Odmarališta na Ivanovim Koritima. Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji. Ponijeti topli napitak, vodu(1,5l), suvo voće, slatkiše. Obuća i odjeća primjerena uslovima i par majica za preobuku. (Komplet rezervne odjeće ostavite u autobusu). Polazak u neđelja 18 maj u 7h, pored Bazara u Bloku V. Povratak u Podgoricu oko 19h. Prijevoz: kombi, bus. PRIJAVE OBAVEZNO IZVRŠITI DO petka veče zbog blagovremenog organizovanja prijevoza. Akontacija 5e, može se izvršiti lično ili na žiro račun Planinarskog kluba “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke. Obavijestiti vodiča o uplati. Informacije na tel 067 813 813 i 069 156 064 Vodič: grupa vodiča Prijava i dodatne informacije na sastancima kluba: četvrtak i petak 18 – 19h Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza kladionice.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.