Ivanova korita-Koložun-Treštenik-Jezerski vrh-Štirovnik-Lovćenski planinski maraton – 17. 05. 2015.god. neđelja u 7 30h, rekreativna ( laka, srednja, ekstremna ) tura

 

lovcen maraton 2 babina glava trestenicki vrh 2012 (31)

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Akcija je u okviru Lovćenskog planinskog maratona manifestacije, koju povodom Dana nezavisnosti Crne Gore,  na Ivanovim Koritima peti put organizuje Planinarski klub Kapetan Angel Cetinje.

Naš klub će za one koji ne žele učestvovati u takmičarskom dijelu po želji i dogovoru  u organizaciji nekoliko vodiča, obići najatraktivnije staze na Lovćenu. Sve one polaze i završavaju na Ivanovim Koritima.

Veći dio svih staza vodi kroz lijepu bukovu šumu. Ostatak dana ćemo provesti na Koritima u odmoru, branju pečurki, šetnji u hladovini predivne bukove šume, zabavnim igrama, druženju, međusobno i sa ostalim učesnicima. Ponijeti potrebne rekvizite.

Svaki učesnik jedne od maratonskih staza (dodatne informacije na http://www.kapetanangel.me) plaća dodatno učesničku kotizaciju od 5 € i dobije: majicu( sa logom maratona), obilan ručak sa domaćim specijalitetima u restoranu Odmarališta, startni broj, kontrolni karton maratona, mapu staze (za đecu do 18 god. učešće je besplatno ).

TEMPO HODA SE PODEŠAVA PREMA NAJSPORIJEM UČESNIKU.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Ponijeti vodu(1,5l), suvo voće, slatkiše.

Obuća: Poželjno je imati obuću debljeg đona, odjeću primjerenu uslovima i par majica za preobuku. (Jedan komplet rezervne odjeće i obuće uvijek ostavite u autobusu).
Ponijeti nešto lake hrane, vodu(1,5l sa sobom i 1,5l ostaviti u busu), suvo voće, slatkiše.
Neophodna je srednja kondiciona pripremljenost.
TEMPO HODA SE PODEŠAVA PREMA NAJSPORIJEM UČESNIKU.
“Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.”
Polazak u srijedu 12. 05. u 7h sa Univerzitetskog prostora( iza Biotehničkog Instituta i profesorske zgrade).
Povratak u Podgoricu do 21h.
Prijevoz: kombi, bus
PRIJAVE OBAVEZNO IZVRŠITI DO ČETVRTKA VEČE zbog blagovremenog organizovanja prijevoza.
Akontacija 5e, može se izvršiti lično ili na žiro račun Planinarskog kluba “Oblun” br: 510000000006504278 kod CKB banke. Obavijestiti vodiča o uplati.
Informacije na tel 067 813 813 ili 069 522 162
Vodič: Zoran S Mirotić
Prijava i dodatne informacije na sastancima kluba: utorak i četvrtak 19 30 – 21h
Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza apoteke Luna.Nioje i odjeća primjerena uslovima i par majica za preobuku. (Komplet rezervne  odjeće  ostavite  u autobusu).

Polazak u neđelju 17 maj u 7 30h, pored Bazara u Bloku V.

Povratak u Podgoricu oko 19h.

Prijevoz: kombi, bus.

Prijave obavezno izvršiti do petka veče zbog blagovremenog organizovanja  prijevoza.

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 19-20h Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Molimo da se ne prijavljujete porukama i na fejsbuku, jer nijesmo sigurni da ćemo ih viđeti na vrijeme, a i nije ozbiljno… 

Akontacija  5e je obavezna i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku( u datoteci ili bilješkama).

Vodič: grupa vodiča

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA (KRIVIČNO JE ODGOVORNO).

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.