Jezera i vrhovi Bjelasice Crna Glava Strmenica petak neđelja 22-24 07 2016g,  laka (srednje teška) tura

Bjelasica Zekova gl Crna gl V M Ursulovacko Pesica j ,24 08 2014 (53)

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Bjelasica je najpitomija crnogorska planina. Prašuma Biogradska gora i druge predivne šume, blagi travnati vrhovi i fascinantna planinska jezera: Biogradsko, V. i M. Ursulovačko, Pešića,  V. i M. Šiško, Ševarina, rijeke Tara, Lim… čine je neodoljivom.

Ova akcija je izuzetna i veoma rijetka, jer u njoj hodajući hladovinom šuma i livada obilazimo dva najviša vrha i sva jezera Bjelasice.  

Spavamo i uspone izvodimo iz Lubnica Berane.  

Petak       22 07   Polazak u 17h( ili po dogovoru). Dolazak i smještaj u domu oko 20h

Subota     23 07    Obilazimo V i M Šiško, V i M Ursulovačko, Ševarinu i eventualno Pešića jezero, penjemo se na najviši vrh Bjelasice Crnu Glavu( 2139mnm) uz branje pečurki, kupanje…

Neđelja  24 07     Šumom i kroz katune penjemo se na Strmenicu( Malu Crnu Glavu 2122mnm).

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

 

Oprema: Odjeća i hrana za 2 dana, pribor za ličnu higijenu. Poželjne duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.Bjelasica Zekova gl Crna gl V M Ursulovacko Pesica j ,24 08 2014 (104)

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u domu).

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Spavanje u domu Suvodo – 5e/noć ili u sopstvenom šatoru pored doma(Za kampovanje svaki učesnik treba da obezbijedi: vreću, podmetač, šator).

Polazak petak 16h ili subota u 6h ispred prostorija kluba po dogovoru.

Povratak u Podgoricu  neđelja oko 21h.
Prijevoz: kombi, sopstveni auto.

Prijava i dodatne informacije tel ili na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 19- 20h, NAJKASNIJE DO ČETVRTKA VEČE. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064. Ne primaju se prijave SMS ni facebook porukama.Bjelasica Crna Zekova gl Ursulovacko j 07 10-2012 (99)

Akontacija ( 10e) je uslov da budete uvršteni na spisak,  uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke. U slučaju odustajanja ne vraća se, jer ste prijavom onemogućili drugoga da ide, a ona pokriva samo dio troškova.

Vodič: Zoran S Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA PREKO HILJADU AKCIJA.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.