Kanjon Cijevne, Zatrijebač, Fundina, 29 03 2015 god – neđelja  u 8h( 9 30h) – rekreativna – srednje teška tura

Kucke pl kanjon cijevne (72)

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Neobična geomorfološka struktura kanjona rijeke Cijevne, nalik grand kanjonu Kolorado, njegova impozantna dubina( na ovom mjestu preko 1100metara), okolne planine Kaženik, Veljičik, Suke, i vrhovi Prokletija što su “okačeni “ gore na nebu, pogled na Skadarsko jezero i Zetsko-Bjelopavlićku ravnicu, serpentine koje od Skadra vode ka varoši Tamara, uređena sela Zatrijepča obogatiće naše vizije i osvježiti čula.

Ova atraktivna akcija je jedna od omiljenih podgoričkim planinarima zimi ili u rano proljeće. Tura je koncipirana tako da čari kanjona mogu da upoznaju i oni bez fizičke kondicije,  jer će stazu prijeći samo u silasku, odozgo naniže.

U lijepo uređenom selu Stjepovo, mjesnom  centru Zatrijepča može se viđeti katedralna crkva, a u obližnjoj kafani osvježiti ili pojesti neki od  specijaliteta tog kraja: kačamak, pita ispod sača na skorupu, domaće kiśelo mlijeko po vrlo pristupačnim cijenama.

Kondiciona pripremljenost:

– za grupu 1 – srednja

 – za grupu 2 ( koja ide od Zatrijepča naniže) nije potrebna,

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: duboke planinarske cipele( ko nema može i cipele ili patike tvrđeg đona) deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi i par majica za preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, čaj, vodu(1l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

 Polazak u neđelju u 8 ( 9 30)h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 18h.
Prijevoz: kombi, sopstveni.

Napomena: Vremena su orjentaciona, data prema normama i planinarskoj praksi, isključivo zavise od sposobnosti i želja učesnika akcije!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba u četvrtak 18-19h. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija-5e, je uslov da budete uvršteni u spisak – uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja.  Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.
Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA (KRIVIČNO JE ODGOVORNO).

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.