Kanjon Mrtvice – 03 05 2015 god, neđelja u 08h, laka tura  

mrtvica 02 04 2010 167

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Kultna tura podgoričkih planinara na koju se ide svake godine. Na izlasku iz kanjona Platije, 35km od Podgorice, u selu Međurječje je portal za planinarsku turu – izlet  kroz Kanjon Mrtvice. E mi ne idemo odatle nego najkraćim putem.

Obići ćemo most koga je podigao knjaz Danilo u spomen na majku Krstinju, zasioke Luke i Mrtvo Duboko, mnoštvo slapova, bukova, nabujalih pritoka. Kretanje se uglavnom izvodi 20 do 100m iznad rijeke putem ili stazom povremeno uśečenom u stijenu, polutunelom ili kroz šumu.

Hod je vrlo lagan zbog mnogo mjesta đe treba zastati i fotografisati ili sići da se ośeti dah nabujale vode. U kanjonu je u proljeće jak miris srijemuša-divljeg luka izuzetno ljekovite biljke koja je tu u izobilju. moracke pl mrtvica 02 05 2012 (112)

Oprema: Potrebna je minimalna kondiciona pripremljenost.

Poželjno je imati planinarske cipele(duboke cipele – tvrdog i debelog đona), mada mogu i patike, debele čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuću odjeću(tanka – “šuškava” jakna za vjetar, “duks”,  kišna kabanica), planinarske štapove, kačket  i par majica za preobuku na planini.

Rezervnu  odjeću i obuću ostaviti u prijevoznom sredstvu.

Ponijeti nešto lake hrane, topli napitak, vodu(1,5l), suvo voće, slatkiše.

Naše akcije su edukativnog karaktera ( upoznavanje kulture, istorije, flore i faune).

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

OBAVEZNO PONIJETI FOTOAPARAT !!!

Polazak u neđelju 03. 05. 2015. g. u 8h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu do 19h.

Prijevoz: kombi, autobus.

Napomena:VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I UČESNIKA AKCIJE!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 19-20h Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Molimo da se ne prijavljujete porukama i na fejsbuku, jer nijesmo sigurni da ćemo ih viđeti na vrijeme, a i nije ozbiljno… 

Akontacija  5e je obavezna i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku( u datoteci ili bilješkama).

Vodič: Zoran S Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA (KRIVIČNO JE ODGOVORNO).

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.