Komarno Poseljani Rijeka Crnojevića Obod pećina Carev Laz 6 4 2018g, petak 8h, rekreativna(laka) tura

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Ovo je kultna šetnja čarobnim predjelima Riječke nahije naseljima izvorne arhitekture, pored nabujalih potoka, vodopada, vodenica kao pletenica, preko prastarih mostova, uz usnulu rijeku i jezero…Boje mirisi, zvuci i oblici prebačaju jadno čeljade iz impresije u istoriju, hidrotehnike u grafiku, od trgovine do umjetnosti pa se ośeća kao Buridanov magarac. Dane će potrošiti u sabiranju viđenog, a kamoli da opiše radoznalcu. http://www.oblun.me/oblun-je-u-nedjelju-20-03-2016-g-bio-u-rijeckoj-nahiji/

Ova akcija sadrži tri planinarske ture. Svaki učesnik će izabrati što mu treba i koliko energije ima.

U povratku stajemo na Carevom Lazu.

Ukupna visinska razlika 100 (450)m, ukupna dužina 3 ( 9, 14)km, vrijeme hodanja 1 (3, 6)h

Kondiciona pripremljenost: minimalna.

Teren: makadam, asfalt, djelimično popločana kamena staza, šumom, pored rijeke. Nema strmih i opasnih mjesta.

Oprema: planinarske cipele ili patike, jaknu za vjetar, tanku sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi, kremu za sunce, majica dvije za preobuku), ležaljku ili podmetač za śeđenje…

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1l), suvo voće, slatkiše, topli napitak.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak petak 8h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 18h.
Prijevoz: kombi, bus, sopstveni.

Prijava i dodatne informacije na sastanku Kluba srijeda i četvrtak 18-19h Blaža Jovanovića 17-Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja ili na tel 069 156 064 ili 067 813 813.

Prijave za akciju porukama i na fejsbuku se ne primaju.

Akontacija-4e, je uslov da budete uvršteni u spisak uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja( može se naći zamjena).  Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.
Vodič: Zoran S Mirotić

O vašoj bezbjednosti, zdravlju, vremenskoj prognozi i dr. brine vođstvo puta dokazano na hiljadu akcija.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.