Kričak Šejtan Kula Ujač 8 7 2018g. neđelja 7h laka (srednja) tura

 

                  

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Predjeli iza Tare nijesu iza kulisa već na velikoj sceni! Veličinu i vrijedost planine ne čini broj posmatrača nego moć da ih opčini, ojača.

U opuštenoj šetnji prate nas zatalasane livade, šume, sela, beremo gljive, ljekovito bilje… Neprimjetno ćemo popeti poneki vrh koji liči na pješčane dine uživati u čudesnim panoramama, iz “aviona” gledati most na Đurđevića Tari, družiti se, smijati, gledati i čuditi sebi i drugima, prostranstvima i bajkama…

ovako:

http://www.oblun.me/oblun-je-u-subotu-14-05-2016-g-bio-u-zatarju/

 

 Ukupna visinska razlika 0-700m, dužina 5-14km, vrijeme hodanja 1-8h.

Teren: livade, šumske staze, makadam.

Nema teških dionica ni opasnih mjesta.

Kondiciona pripremljenost nije neophodna.

Tempo hoda: po Dadaman-ovoj definiciji “ako usporimo ići ćemo unazad”.

 

Oprema: Duboke planinarske cipele( poželjne ne i neophodne), deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi).

Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti  u sredstvu prijevoza.

Na uspon ponijeti nešto lake hrane, vodu(1-1,5l), suvo voće, slatkiše, i par majica za preobuku na planini.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak neđelja 7h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 21h.
Prijevoz: kombi, sopstveni.

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 19-20h Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Prijave porukama i na fejsbuku ne primamo. 

Akontacija 8e(za obezbjeđenje transporta) je obavezna i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku( u datoteci ili bilješkama).

VODIČI: SVI UČESNICI

 

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.