Kučka planina Kaženik, Grlo Sokolovo  25 3 2018g. neđelja  u 8 30h, laka tura

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Još jedan uspon u zimskim uslovima-na snijegu.

Kučke planine su magnet i utočište podgoričkih planinara. Kaženik(1652mnm) je najbliži i najlakši za uspon. Dobra, lijepa staza, širok otvoren pogled ka južnom lancu primorskih planina od Rumije do Orjena, nepregledno Skadarsko jezero, gradove, ravnice i zatalasane nizove planina u drugoj polovini vidokruga.

Obilazak vidikovaca na Grlu Sokolovom-pogledi od kojih zastaje dah, sa vertikalne litice 1200m iznad Cijevne, su drugi dio akcije.

Uspon izvodimo sa Kučkih Korita.

Dolazak na vrh za oko 1 30-2h, ukupna visinska razlika oko 400m, a Potrebna je minimalna kondiciona pripremljenost.

Teren: snijeg(makadamski put, trava i staza u kamenu).

Ko želi ići samo na Grlo Sokolovo-vidikovce( 1h) ostatak vremena može provesti u šetnji Koritima, u mjesnoj kafani ili se ranije vratiti kući po želji i dogovoru.

Minimalna kondiciona pripremljenost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: gamašne, planinarske duboke cipele i deblje čarape(najbolje su vunjene), odjeća za visokogorske uspone( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), sunčane naočare i par majica za preobuku na planini.

Ponijeti nešto lake hrane, topli napitak, vodu(1l), suvo voće, slatkiše.

Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu.

Ponijeti nešto lake hrane, topli napitak, vodu(1l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak  neđelja 8 30h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  15 do 16h.
Prijevoz: kombi, sopstveni.

Prijava i dodatne informacije na sastanku Kluba četvrtak i petak 18-19h Blaža Jovanovića 17-Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja ili na tel 069 447 670 ili 067 813 813.

Prijave za akciju porukama i na fejsbuku se ne primaju.

Akontacija-3e, je uslov da budete uvršteni u spisak uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja( može se naći zamjena).  Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.
Vodič Zoran S Mirotić

 

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.