Kučke pl. 4 god doba – Vilujar Ždrebarnik, Kanjavi vrh 24 12 2016g. subota u 7h – srednje teška tura

kucke-planine-zijovo-26-06-2016-83

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Podgorički Alpi, Kučke planine imaju svakakva čudesa i kontraste. Smjenjuju se stjenoviti vrhovi, prostrane visoravni, sipari, neprolazni krečnjak i pitome doline, šume, duboki kanjoni… Posebnu vrijednost imaju jezera, raznovrsne flora, fauna i nadasve gostoprimni ljudi.

Pošljednji u serijalu “Godišnja doba u Kučkim planinama” u 2016g. je zima na nedovoljno  poznatim Vilujaru(2096mnm), Ždrebarniku(2107mnm) i najvišem u predjelu Žijova Kanjavom vrhu( 2140mnm) ugniježđenim u središtu ovog fascinantnog planinskog masiva koje obilazimo lučno spajajući više staza i uspona.

Kraški reljef, šume trepetljike, bukve, bora munike i suri vrhovi kao zaštitnici, kulise su za ovu planinarsku akciju. Snijeg prisutan tek u pramenovima daje im dozu pitomosti, ističe otmjenost.

Ukupna visinska razlika 900m vrijeme uspona 3 30h, silaska 2h.

Potrebna je srednja kondiciona pripremljenost.

Teren: makadam, livade, staza u kršu.  Nema strmih i opasnih mjesta.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.
Duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( toplija garderoba, tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), i preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, čaj, vodu(1,5l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak subotu u 7h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 18h.
Prijevoz: kombi, auto.

Napomena: VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 18 – 19h, NAJKASNIJE DO ČETVRTKA VEČE, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

PRIJAVE FEJSBUKOM I PORUKAMA SE NE PRIMAJU.

Akontacija (za obezbjeđenje transporta) je 5e i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA HILJADU AKCIJA.

 

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.