Kučke pl Braka e Kujt 11 02 2018g. neđelja u 7 30h laka(srednja) tura

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Podgorica je bazni logor za uspon na Kučke planine. Nažalost u Crnoj Gori nema mnogo šerpasa pa narod slabo ide u planinu, pogotovo zimi. U ovim zimskim danima, na Braka e Kujtu ( 1788mnm) rijetko penjanom vrhu,  nad čudesnim kanjonom Cijevne, okruženim bijelim zubima što na sve strane paraju nebo, čovjek ima ośećaj kao da je u najvišem gorju. Šume bukve i munike, proplanci i krši prekriveni su snijegom pa sve djeluje pitomije.

Ukupna visinska razlika  500m, vrijeme uspona 2 30h. Potrebna minimalna do srednja kondiciona pripremljenost.

Teren: snijeg, led, staza kroz šumu, nema strmih ni opasnih mjesta.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: gamašne, (poželjne krplje) nepromočive cipele i deblje čarape(najbolje su vunjene), odjeća za visokogorske uspone( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od vjetra i snijega i par majica za preobuku na planini.                                                              

Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu.

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu i topli napitak(2l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak neđelja u 7 30h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  oko 18h.
Prijevoz: kombi, auto.

Napomena: Vremena su orjentaciona, data prema normama i planinarskoj praksi, isključivo zavise od sposobnosti učesnika akcije visine i stanja snijega!!!!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku Kluba četvrtak i petak 18-19h  Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Prijave za akciju porukama i na fejsbuku se ne primaju. 

Akontacija-3e, je uslov da budete uvršteni u spisak–prijavom za akciju smatra se da ste je uplatili-uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja.  Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.
Vodič Zoran S. Mirotić

O vašoj bezbjednosti, zdravlju, vremenskoj prognozi i dr. brine vođstvo puta dokazano na hiljadu akcija.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.