Kučke planine – Treskavac (2024mnm) – Bukumirsko jezero, 8.6.2014 god, neđelja u 07 30h – laka (rekreativna) tura

001 treskavac 0614

Kučke pl.-Treskavac(2024mnm)-Bukumirsko jezero, 08 06 2014 god, neđelja u 07 30h – laka(rekreativna) tura

Oblun.Planinarenje i nešto više…
Treskavac(2024mnm) je jedan od najlakših vrhova kučkih planina. 

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.
Oprema: Poželjne su duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, gamašne, odgovarajuća odjeća( na veće visine u svako doba godine nosi se: tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”, kapa, rukavice, kišna kabanica) zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini. (Jedan komplet rezervne odjeće i obuće uvijek ostavite u sredstvu prijevoza).
Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(2l), suvo voće, slatkiše.
Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.
Polazak u neđelju u 7 30h ispred prostorija kluba.
Povratak u Podgoricu do 18h.
Prijevoz: kombi.
Prijave Akontacija od 5e( troškovi oko 8e), može se izvršiti lično ili na žiro račun Planinarskog kluba “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Informacije na tel 067 813 813 ili 069 156 064
Vodič: Zoran S Mirotić
Prijava i dodatne informacije na sastancima kluba: utorak i četvrtak 19 30-21h, najkasnije do četvrtka veče. Blaža Jovanovića 17- Blok V, preko puta Bazara, prolaz iza IN PRO osiguranja.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.