Kučke pl.-Treskavac(2024mnm)-Bukumirsko jezero,  20 09 2015 god, neđelja u 07 30h – laka(rekreativna) tura

kucke planine surdup stitan treskavac 31 07 2011 (180)

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Onaj ko zna što želi ostvariće, ko voli prirodu uživaće.

Često pośećivana planina, staze kojima se rijetko ide, sa fantastičnim predjelima očaraju svakog pośetioca. Treskavac(2024mnm) je jedan od najlakših vrhova kučkih planina. Sa njega “na dohvat  ruke” su nestvarno lijepi i moćni Komovi, Surdup, Šila, Maglič i drugi vrhovi Kučkih planina, Brotnjik, Kamenik, kanjon Male rijeke, Podgorica…

Usnulo Bukumirsko i periodično Jezerce, uživaju u krilu Đebeze, Torča, Paśaka, Surdupa, Koźih plana, Veljega vrha, Treskavca.

Neophodna je minimalna kondiciona pripremljenost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: Poželjne su duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, gamašne, odgovarajuća odjeća( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica) zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini. (Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće uvijek ostavite  u sredstvu prijevoza).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(2l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak u neđelju  u 7 30h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 18h.
Prijevoz: sopstveni, kombi.

Prijave Akontacija od 5e,  može se izvršiti lično ili na žiro račun Planinarskog kluba “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Informacije na tel 067 813 813 ili 069 156 064
Vodič: Zoran S Mirotić

Prijava i dodatne informacije na sastancima kluba: utorak i četvrtak 19-20h, najkasnije do četvrtka veče. Blaža Jovanovića 17- Blok V, preko puta Bazara, prolaz iza IN PRO osiguranja.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.