Kučke planine-Korita, Braka e Kujt, Krisitor,  24.05.2015. g. neđelja u 6 30h, rekreativna( laka, srednje teška ) tura

DSCN2538

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Čarobna sfinga što milenijumima bdi visoko nad kanjonom Cijevne naziva se Krisitor. Iza leđa goropadne, sniježne Prokletije, a ispred u vječno kolo uvezani njegova braća i sestre, Kučke planine. Ipak on nije usamljen. Kao u svakoj bajci, sa śevera ga paze Bješkeza, Štrungeza i naravno dobra Vila. Usamljen na horizontu sa nebeskim oreolom  djeluje mistično, a izdvojenost mu izoštrava liniju, pa izgleda viši, privlačniji.

Od Kučkih korita idu sve staze ove akcije.

I  –  Grlo Sokolovo ( 1400mnm)-fascinantan vidikovac i šetnja Kučkim Koritima sa boravkom u lijepoj borovoj šumi, ili restoranu ili nekoj od kafana – rekreativna tura bez neophodne opreme i kondicije.

III – Krisitor (2024mnm)- jedna od najljepših Kučkih planina.

Kondiciona pripremljenost: srednja.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.
Oprema: Duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(3l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak: neđelja u 6 30h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 18h.
Prijevoz: kombi, auto.

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 19-20h, najkasnije do četvrtka veče, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija (za obezbjeđenje transporta) je 5e i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Vodič: Zoran S Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA.

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.