Lola – Veliki, Mali Zebalac (2129m), Lijevno, Izvor Morače (pogled odozgo), Manastir Morača (13. vijek) – 22 06 2014 g., neđelja u 07h – rekreativna (laka, srednja) tura

001 Kapa Moracka Vragodo 0614

Jezerce u Vragodolu (izvor Morače) i Kapa Moračka sa Velikog Zebalca.

Lola – Veliki, Mali Zebalac (2129m), Lijevno, Izvor Morače (pogled odozgo), Manastir Morača (13. vijek) – 22 06 2014 g., neđelja u 07h – rekreativna (laka, srednja) tura 
Oblun. Planinarenje i nešto više…

Kondiciona pripremljenost nije neophodna za najkraću dionicu, a za najtežu je potrebna srednja spremnost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: Poželjne su duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, gamašne, odgovarajuća odjeća (na veće visine u svako doba godine nosi se: tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”, kapa, rukavice, kišna kabanica) zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini. (Jedan komplet rezervne odjeće i obuće uvijek ostavite u sredstvu prijevoza).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1,5l), suvo voće, slatkiše.
Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak u neđelju u 7h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu do 21h.

Napomena: SVA VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI I ISKLJUČIVO ZAVISE OD ŽELJA I SPOSOBNOSTI UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijevoz: kombi.

Prijave: Akontacija od 5e(troškovi oko 10e), može se izvršiti lično ili na žiro račun Planinarskog kluba “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Informacije na tel 067 813 813 ili 069 156 064

Vodič: grupa vodiča

Prijava i dodatne informacije na sastancima kluba: utorak i četvrtak 19 30-21h, najkasnije do četvrtka veče. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza kladionice.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.