Lolom čudesnom, Borova b. Mali i V. Zebalac 04 06 2017g. neđelja 7h laka(srednja) tura

???????????????????????????????

Oblun.Planinarenje i nešto više…

Užitak je pješačiti Lolom planinom, a ekskluziva ići bajkovitim predjelima, malo poznatim stazama. Hodajući zatalasanim travnatim prostranstvima prošaranim snijegom, rijetkim stadima ovaca i katunima pozdravljamo Bijelu, Boan, Tušinju, Malinsko, Strug. Sinjajevina nas prati i doziva. Popećemo Borova brda (2006mnm), Mali (2065mnm) i Veliki Zebalac (2129mnm). “Iznutra” upoznajemo geografsko-fizičke karakteristike ove “skrivene” planine, biljni i životinjski svijet, ali i život sa svim kulturno istorijskim i etnološkim raznolikostima.

http://oblun.me/oblun-je-30-maja-2015-g-hodao-lolom-popeo-v-m-zebalac/

Teren: livade, staze, makadamski put, blagog nagiba, bez strmih i opasnih mjesta.

Staza je u jednom smjeru, a uživanje višestrano. Ići ćemo laganim tempom sa mnogo pauza(8-9h).

Kondiciona pripremljenost minimalna(srednja).

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.
Duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( toplija garderoba, tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica) i preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1,5l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak neđelja  7h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 21h.
Prijevoz: kombi, auto.

Napomena: VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 18-19h ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Prijave porukama i fejsbukom se ne primaju.

Akontacija (za obezbjeđenje transporta) je 5e i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA HILJADU AKCIJA.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.