Maglič – “Jesen na Kučkim planinama”, 15 11 2015 g. neđelja u 07h – laka (srednje teška) tura

SDC10790

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Treća akcija u ciklusu “Četiri godišnja doba u Kučkim planinama” je “Jesen na Magliču”, planini čije je travnato pleće u proljeće ili jesen najbolji foto model tj. predio bogom dan za najfotografiju. Od ostalih Kučkih planina razlikuje se pitomošću.

Visina i izdvojenost Magliča ( 2142mnm) obezbjeđuju širinu i dubinu pogleda. Kučke planine, jezera, katuni, ljuti krš, i šume bukve i endemičnog bora munike gledane sa tog vidikovca su prelijepi i u jesen. Laganim hodom kanjonom, pored vodopada, rumenom šumom i žutim livadama, sa po nekom stijenom kao ukrasom dovode nas na najviši vrh Crne planine.

Potrebna je srednja kondiciona pripremljenost.

Po povratku obilazak Bukumirskog jezera (1443nm).

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.
Duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( toplija garderoba, tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), i preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1,5l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak neđelja  u 7h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 19h.
Prijevoz: kombi, auto.

Napomena: VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 18-19h ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija (za obezbjeđenje transporta) je 5e i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
SDC10790

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA.

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.