Hajla 2017 Memorijalni uspon Mavrić Safet Ćако 13 15 01 2017g. petak-neđelja

hajla-10-01-09-097

Oblun. Planinarenje i nešto više…

U spomen na planinara i alpinistu Safeta-Ćaka Mavrića koji je stradao na Hajli za Božić 1997 g. održava se uspon na ovu prelijepu planinu.
Na akciji se savlađuje 950m visine u dva dana ( petak sa 1440-1920mnm oko 130-2h i subota 1920-2403mnm i silazak ) znači akcija se sastoji iz dvije lake( srednje teške ) ture zavisno od visine i stanja snijega.
Ovo je jedan od najljepših i najatraktivnijih zimskih uspona u regionu koji okupi više stotina učesnika iz mnogih zemalja uz prelijepu atmosferu i druženje u domu PSK Hajla Rožaje u Gropama.
UKUPAN BROJ UČESNIKA JE OGRANIČEN ZA SVE KLUBOVE TAKO DA ĆE IĆI ONI KOJI SE PRVI PRIJAVE. Prednost imaju najaktivniji članovi i oni koji do sada nijesu išli.
Oprema: višeslojna odjeća, topla i nepromočiva planinarska obuća, gamašne, štapovi, kapa, rukavice, zaštita od vjetra i kiše, hrana za 2 dana , voda (1l), suvo voće, slatkiši i nešto za preobuku. Rezervnu odjeću i obuću ostaviti u autu.
Neophodna je vreća za spavanje(bilo kakva) ili posteljina.
Polazak: petak prije podne( po dogovoru) ispred prostorija kluba.
Povratak u Podgoricu neđelja oko 19h.
Prijevoz: automobil.
Napomena:VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!
Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba:srijeda i četvrtak 18-19h, do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja ili na tel 067 813 813; 069 156 064. Troškovi akcije ( spavanja i prijevoza 15-20e).
O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA HILJADU AKCIJA I ISKUSNI VODIČI DOMAĆINA.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.