Mokra Gora (Pogled 2154m) Sandžački susreti – Novi Pazar, 13-15. 06. 2014. g. srednje teška tura

001 Mokra gora 0614 Mokra Gora (Pogled 2154m) Sandžački susreti-Novi Pazar, 13 – 15 06 2014. g. srednje teška tura

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Oprema: Poželjne su duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, gamašne, odgovarajuća odjeća( na veće visine u svako doba godine nosi se: tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”, kapa, rukavice, kišna kabanica) zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini. (Jedan komplet rezervne odjeće i obuće ostaviti u pl domu). Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu (2l), suvo voće, slatkiše. Sastavni dio svake akcije čine edukativni (upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

OBAVEZNA LIČNA KARTA.

Polazak u petak 13 juna u 16h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu u neđelju do 20h.

Prijevoz: sopstveni (auto). Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak 19 30-21h. Blaža Jovanovića 17- Blok V, preko puta Bazara, prolaz iza IN PRO osiguranja.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.