Ja neću kupiti ranac Deuter DA NE IZGLEDAM STARIJI

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Prije dvije godine, od planinara Planinarskog kluba Oblun, sam na poklon dobio ranac Deuter futura pro 42 plaćen oko 160 eura. Poslije par nošenja boja je izblijeđela, konci počeli da popuštaju, šavovi slabe…

Reklamirao sam ga Kibubi u Sloveniji, đe je kupljen, tražili da ga pošaljem, oni lopticu i ranac prebačili ovlašćenom distributeru Vita i dobih odgovor:

REKLAMACIJA JE ODBIJENA UZ OBRAZLOŽENJE DA JE RANAC KORIŠĆEN.

Na dopis proizvođaču Deuter Njemačka dobijam još “profesionalniji” odgovor:

Ovaj model ranca NIJE ZA ALPINISTIČKE TURE( promovisaše me u alpinistu i penjača stijena), a za te svrhe mi preporučuju neki od njihovih “ jačih” modela. Poslah im fotografije  ĐE SE VIDI DA SU JEDINI NEDOSTACI NA RANCU LOŠ KVALITET MATERIJALA (PLATNA I KONCA), rekoh da ne penjem stijenje…

NE UDOSTOJIŠE ME ODGOVORA, jer BALKAN,  MAGACIN U KOME SE EVROPSKA ŠKART ROBA PRODAJE ZA VELIKE NOVCE NE ZASLUŽUJE POŠTOVANJE!!!

Zahvalio sam im se uz obećanje da ću ih dugo i dobro promovisati, jer ne želim da i drugi planinari prođu slično.

VI MISLITE DA SAM STAR, JER MOJ DEUTER RANAC POSLIJE TRI TURE IZGLEDA KAO DA SU GA NOSILE TRI GENERACIJE!!!

IMAM 10 RANACA OD KINESKIH DO MC KINLIJEVIH, OD 10 do 30 GODINA, NAJOTRCANIJI JE OVAJ KUPLJEN 2016 GODINE!!!


NOSIĆU OVAJ RANAC BEZ OBZIRA ŠTO ME ČINI STARIJIM, JER JE ON POKLON OD DRAGIH LJUDI!
Deuter Futura Pro 42 Day Pack is VERY BAD BACKPACK. AFTER FEW monts they looks like very old. High price, and low Quality. I have advertised it because many of the seams have loosened, broken, the color of pale, and the complaint was rejected on the grounds that it was used. When you carry Deuter everyone thinks you are an experienced mountaineer because he looks 10 years older.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.