Oblun je popeo Maja Goljišit

Oblun je ispeo Maja Goljišit 2023 mnm iz kanjona Cijevne. Ovo je još jedan u mnoštvu prvijenstvenih smjerova i uspona na kojima će nas slijediti i oduševljavati se brojni crnogorski i drugi planinari. Uspon na Maja Goljišit( Albanija) iako zahtjevan (1450 metara) pogotovo u zimskim uslovima, je jedan od bisera zbog raznovrsnosti uspona, pogleda od kojih zastaje dah, očaravajuće ljepote ove neobične planine i ovih predjela. Iznad svega dugo ćemo biti pod utiskom izuzetnog gostoprimstva ljudi i nemjerljivog bogatstva koje pośeduju, iako žive u skromnim uslovima.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.