Oblun je u subotu 20.08.2016.g. popeo Prožmit, Stogut i tzv Prošit

Vikend smo proveli u Albaniji i išli na vrlo rijetko penjane vrhove: Prožmit( 2452mnm), kotu 2412 tzv Prošit i Stogut( 2246mnm), Kolajet( 2490mnm). Poseban je ośećaj kad koračaš predjelima kuda je malo ljudi hodalo i u kojima možeš samo zeca, divokozu ili pticu sresti, đe je i trava rijedak gost. Uživamo u ovoj fascinantnoj ljepoti pomalo tužni, a istovremeno ponosni što smo svjesni i privilegovani da budemo tu. Neko konstatova da su vrijednija ova tri dana nego duplo više provedenih u hotelu jedro u Dubajiu ili bilo kojoj ekskluzivnoj destinaciji i dade povod za mnogo podsmjeha…

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.