Ostroške grede Petrova gl Bobija subota 3 3 2018g. u 8h laka (srednja) tura

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Uspon na grede koje natkriljuju manastir Ostrog je doživljaj iz bilo kog smjera i na koji gođ vrh se izvodio, zbog izuzetnog značenja i svetosti mjesta, ali i atraktivnosti vertikalnih litica na koje se penjemo.

Uspon izvodimo sa 360mnm ili 750mnm, po dogovoru zavisno od spremnosti i želja učesnika do vrhova Petrova gl.( 1125mnm) i Bobija (1143mnm).

Sa vrha je predivan pogled na Katunsku površ, Danilovgrad, Podgoricu, Skadar, Skadarsko jezero, Prokletije, Kučke,  Moračke, Primorske planine Vojnik, Durmitor, Goliju, Njegoš…

pogledajte http://oblun.me/oblun-je-u-subotu-24-01-2014-g-bio-na-ostroskim-gredama/

 Ukupna visinska razlika 800( 400)m, vrijeme uspona 1 30( 2 30)h, povratka 1 30(2 30h), pauza na vrhu 30min. Potrebna minimalna(srednja) kondiciona pripremljenost.

Teren: staza u kršu, šumska staza. Nema strmih ni opasnih mjesta.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Oprema: Duboke planinarske cipele, gamašne( nijesu neophodne), deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), kačket ili šešir, dugi rukavi i par majica za preobuku na planini.

Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu.

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1-1,5l), suvo voće, slatkiše.

Polazak subota 8h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 18h.
Prijevoz: kombi, voz, sopstveni.

Napomena:Vremena su orjentaciona, data prema normama i planinarskoj praksi, isključivo zavise od sposobnosti učesnika akcije!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku Kluba srijeda i četvrtak 18-19h Blaža Jovanovića 17-Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Prijave za akciju porukama i na fejsbuku se ne primaju.

Akontacija-5e, je uslov da budete uvršteni u spisak uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja( može se naći zamjena).  Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.
Vodič Zoran S. Mirotić

O vašoj bezbjednosti, zdravlju, vremenskoj prognozi i dr. brine vođstvo puta dokazano na hiljadu akcija.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.