Ostrvica Krnovska gl. 28 01 2017g. subota 7 30h  srednja  tura

 

ostrvica krnovo 17 01 09 414

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Krnovo za starije stanovnike Crne Gore ima mitsku snagu. A tamo visoravan  bogom data za pješačke ture, ljeti zatalasanim zelenim tepihom, a zimi uz uzbuđujuću škripu snijega. Fascinantna moć bijelog prekrivača da ukroti uzburkano more crnogorskih planina i razlije oštri snop sunčevih zraka, na blagim povijarcima Krnova, relativizuje i čovjeka i vrijeme.  Nadamo se da novoposađena šuma vjetrenjača neće pokvariti izuzetnost boravka na ovom  “ostrvu” visokom 1836mnm.ostrvica krnovo 17 01 09 415

Ukupna visinska razlika 500m, vrijeme uspona 3hpovratka 2 30h, pauza na vrhu 30min.

Potrebna je srednja kondiciona pripremljenost.

Teren: blage sniježne padine.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.ostrvica krnovo 17 01 09 430

 

Oprema: poželjne( ne i neophodne) krplje, duboke planinarske cipele, gamašne, deblje čarape – najbolje su vunjene, topla odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(2l), suvo voće, slatkiše, topli napitak.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak neđelja u 7 30h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 18h.
Prijevoz: kombi, sopstveni.

Napomena:VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastancima kluba srijeda i četvrtak 18-19h ul Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja ili na tel 067 813 813; 069 156 064. Blagovremenom prijavom obezbjeđujete mjesto, olakšavate organizaciju i smanjujete troškove.

Prijave porukama i preko fejsbuka se ne primaju.

Akontacija-5e, je uslov da budete uvršteni u spisak – uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja.

 

Vodič: Zoran S Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA HILJADU AKCIJA.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.