Ostrvica – V memorijal Andrej Tomović, 12.10.2014 g. neđelja u 7h –srednje teška tura

 

Ostrvica Memorijal 21-10-2012 (75)

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Petu godinu zaredom, drugog vikenda u oktobru, planinari PK Oblun i PSK Komovi organizuju Memorijalni pohod na planinu Ostrvica (1768m) u blizini Kolašina, u spomen na Andreja Tomovića, planinara i planinskog vodiča iz Podgorice, koji je na njoj tragično preminuo 11. oktobra 2009 godine.

Ostrvica Memorijal 21-10-2012 (71)

Plan Memorijala:

8 30-9 30h – Obilazak Androvog groba u Mateševu

9 30-13h – uspon na Ostrvicu

Potrebna je srednja kondiciona pripremljenost.

Ostrvica Memorijal 21-10-2012 (78)Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku. Poželjne su duboke planinarske cipele ili patike debljeg đona, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(2l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak: neđelja u 7h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 19h. Prijevoz: kombi, autobus.

Napomena: VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 18-19h, NAJKASNIJE DO ČETVRTKA VEČE, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija – troškovi akcije su 6e iuplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.

Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA (KRIVIČNO JE ODGOVORNO).

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.