Pantelijev i Bjelovi vrh 16 12 2018g. neđelja 8h laka( srednja) tura

Pantelijev i Bjelovi vrh 16 12 2018g. neđelja 8h laka( srednja) tura

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Nepoznati Pantelijev ( 1103mnm) i Bjelovi vrh ( 1077mnm) spadaju u najljepše vidikovce na Skadarsko-Zetsko-Bjelopavlićku ravnicu oko koje se u kolo uhvatili i igraju, sad već pomalo osijeđeli, Prekornica, Kučke planine, južne Prokletije, primorske  planine, Garač i katunska površ. Dolje, iza mističnog vela sunčevih zraka, pored ogromne svjetlucave vode, razlivene beskrajnim poljem i između brojnih arterija, koje je dopunjavaju, raštrkali se Skadar, Podgorica, Danilovgrad.

Uspon izvodimo vrlo zanimljivom, raznovrsnom stazom, livadom i kanjonom pogodnim za planinarenje u svim vremenskim uslovima.

Oblun je 26 01 2013 bio na Pantelijevom vrhu

Obilazimo manastir Ćelija Piperska i…

Ukupna visinska razlika 450(700)m, vrijeme uspona 1 30(2 30h), povratka  1(2)h.

Potrebna minimalna kondiciona( srednja) pripremljenost.

Teren: šumska staza, livade, makadam.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

 

Oprema: duboke cipele i deblje čarape(najbolje su vunjene), topla odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), i par majica za preobuku na planini.

Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu.

Ponijeti vodu i topli napitak(1,5l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak neđelja 8h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  oko 16h.
Prijevoz: kombi, auto.

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 18-19h , najkasnije do četvrtka veče, ili do popune mjesta Blaža Jovanovića 17 Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813.

PRIJAVE FEJSBUKOM I PORUKAMA SE NE PRIMAJU.

Akontacija  je 2e (za obezbjeđenje transporta) uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.