Pelister (2601m), Galičica (2255m) – Bitolj, Ohrid 04.-06 jul 2014. god, srednje teška (laka, rekreativna) tura

001 pelister 0614

Pelister (2601m), Galičica (2255m) – Bitolj, Ohrid

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Obavezna je obuća i odjeća primjerena visokogorskim uslovima. Ponijeti bar dvije preobuke (Jedan komplet rezervne odjeće i obuće ostaviti u autobusu). Na uspone nositi laku hranu, topli napitak, vodu (3l), suvo voće, slatkiše. Ponijeti kupaći kostim. Hrana je jeftinija nego u Crnoj Gori. Oni koji ne žele da planinare na jedan ili drugi vrh imaju mogućnost: subotu ili neđelju provesti u laganoj šetnji šumom i skijalištem Pelistera i razgledanju Bitolja ili proplancima i šumom Galičice, kupati se ili obilaziti Sv Naum sa Ohridskim izvorima ili Ohrid u sopstvenoj režiji po dogovoru sa vođstvom (prijevoz obezbijeđen).

Pasoš je obavezan.

Polazak u petak 04 jul u 7h ispred Bazara u Bloku V.

Povratak u Podgoricu u neđelju do 1h poslije ponoći.

Troškovi oko 50 eura

 • prijevoz: autobus, kombi ili sopstveni auto
 • Putarina
 • Smještaj u vilama ili privatno
 • Organizacioni troškovi

Prijava do utorka 01 jula uz uplatu akontacije- 20 eura, lično na sastanku kluba, Blok V-ul Blaža Jovanovića 17, prolaz iza Lovćen osiguranja: utorak i četvrtak 19 30-21h ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” Podgorica br: 510-65042-78-CKB banka.

U slučaju otkazivanja akontacija se ne vraća, neophodno je naći zamjenu.

Vodič: Zoran S Mirotić

Informacije na tel 067 813 813 i 069 156 064

U slučaju nepovoljnih meteoroloških uslova ili nedovoljno prijavljenih zadržavamo pravo otkazivanja akcije.

O vašoj bezbjednosti, zdravlju, vremenskoj prognozi i dr. brine vođstvo puta (dokazano na skoro hiljadu akcija). Vođstvo ima pravo izmjene programa akcije i smjera kretanja u slučaju nepredviđenih okolnosti. Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.