Petilje, 01. 03. 2015 g. neđelja u 7 30h – laka tura

Rumija -Petilje 24 12 2011 (104)

Oblun. Planinarenje i nešto više…

U śenci mnogo viših i poznatijih Vrsute, Sutormana Lisinja i Rumije, na njihovoj južnoj strani ušuškana je planina Petilje (712m). Izdvojena, neugrožena od ljudi uživa u jednom od najljepših pogleda na naselja i plaže Barske, Budvanske rivijere i planine u zaleđu.

Potrebna minimalna kondiciona pripremljenost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.Rumija -Petilje 24 12 2011 (113)
Oprema:
Planinarske cipele (mogu i jače patike): tanka jakna, “duks”,  kačket ili šešir, dugi rukavi zaštitu od vjetra i kiše, majica za preobuku na planini.

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak:  neđelja u 7 30h sa željezničke stanice.

Povratak u Podgoricu  do 17 30h.
Prijevoz: voz, kombi ili sopstveno vozilo zavisno od broja prijavljenih.

Napomena:VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 18 – 19h. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija-5e, je uslov da budete uvršteni u spisak – uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja.  Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.

Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA (KRIVIČNO JE ODGOVORNO).

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.