PLAN AKCIJA PLANINARSKOG KLUBA OBLUN ZA NAREDNIH 30 DANA

IMG_0128

08 – 10 08 2014 g – Maja Jezerces, Rogamit, Ete;

15 – 17 08 2014 g – Prenj, Čvrsnica – Bosna i Hercegovina;

23 08 2014 g – Jezera Bjelasice: Pešića j, Veliko i Malo Ursulovačko j, Ševarina, Veliko i Malo Šiško j, Biogradsko j;

24 08 2014 g – Kanjon Nevidio;

30 08 2014 g – Kruja i Tirana (Albanija),

30 – 31 08 2014 g – Kruja i Tirana (Albanija), Prizren-Brod-Šar planina-Rudoka (Kosovo-Makedonija);

05 – 07 09 2014 g – Lukavica – Kapetanovo j, Kapa Moračka, Žurimovi, Štit, Maganik (više grupa i vodiča – tradicionalno okupljanje)

U ovom periodu održaćemo još nekoliko jednodnevnih akcija iz plana, ukoliko bude zainteresovanih !!!

Ukoliko želite da planinarite sa nama nekog vikenda (jednodnevna ili višednevna akcija) apelujemo da se prijavite (izrazite želju po datumu) što prije, kako bi zbog brojnosti, specifičnosti i složenosti akcija bile kvalitetno organizovane !!!

UKOLIKO JE VREMENSKA PROGNOZA NEPOVOLJNA AKCIJA SE ODLAŽE (tako da to nije razlog za neblagovremeno prijavljivanje, a nosi rizik prekobrojnosti ili otkazivanja akcije zbog nedovoljnog broja prijavljenih).

Pojedinosti o navedenim akcijama objavićemo u skorije vrijeme.

Pozivamo članove, a naročito neaktivne članove organa uprave, da se više uključe u rad kluba (organizacija akcija, jačanje infrastrukture kluba, izgradnja doma…).

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.