Prenj-Zelena Glava, rafting Neretvom, 21, 22 i 23 08 2015. g. teška(rekreativna) tura

 

zelena glava

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Planinarski i srodni klubovi iz Zenice organizuju vikend na Boračkom jezeru u blizini Konjica( BiH).

Vikend aktivnost uključuje kampovanje na Boračkom jezeru, uspon (hiking) na Prenj-Zelena Glava(2155mnm), te rafting na Neretvi.
ZBOG OGRANIČENOG BROJA MJESTA  I IZUZETNO POVOLJNIH USLOVA ZAINTERESOVANI BI TREBALI ŠTO PRIJE DA SE PRIJAVE! Ukoliko zakasnimo sa prijavom ići ćemo na uspon na Prenj, a rafting organizovati u sopstvenoj režiji (oko 40e) ili otići na uspon na Čvrsnicu po želji i dogovoru.
Ko ne želi na planinarenje prvi dan može provesti u kupanju i druženju na Boračkom jezeru.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: Na Boračkom jezeru mogu se povoljno iznajmiti sobe ukoliko neko neće da spava u šatoru.  Za kampovanje je sve obezbijeđeno – možete jedino ponijeti svoju vreću, rezervnu odjeću za 2 dana, pribor za plažu i kupanje, pribor za ličnu higijenu…

Ukoliko budemo išli u sopstvenoj režiji biće potrebna kamp oprema.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu, kampu).

Za uspon ponijeti duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini, nešto lake hrane, vodu(1,5-3l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak:  petak u 16h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu neđelja u večernjim satima.
Prijevoz: sopstveni auto.

Napomena: Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak i četvrtak 19- 20h, NAJKASNIJE DO ČETVRTKA VEČE, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064. Ne primaju se prijave SMS ni facebook porukama.

Akontacija ( 10e) je uslov da budete uvršteni na spisak,  uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke. U slučaju odustajanja ne vraća se, jer ste prijavom onemogućili drugoga da ide, a ona pokriva samo dio troškova.

Vodiči: grupa vodiča

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA.

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.