Prošćenske pl.-Đurđevica, Vrhovi, Pavino polje…, subota 28 03 2015 god. u 6 30h – laka tura  

Proscenske planine Ljeljeni vrh 14 12 2014 (135)

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Osunčani śever Crne Gore sa malo snijega, bajkoviti krajevi i pitome planine, su predjeli za užitak najprobirljivijih planinskih sladokusaca.  Novi put približio je Prošćenske planine, Zatarje, Tomaševo, Pavino polje, Kovren, dolinu i kanjon Ćehotine dragulje Crne Gore. Ovog puta penjemo se na vrhove Đurđevica(Bogdanica 1448mnm) iznad Bliškova, Vrhovi(1435mnm) iznad Pavinog polja i Kovrena.

Sa vrhova je lijep pogled na Durmitor, Prošćenske planine, Ljubišnju, kanjon Ćehotine, Zlatar, Lisu, Goliju, Jadovnik…

U povratku ćemo obići Pavino i Bijelo Polje, priśetiti se ljubavne priče Ahmet paše i lijepe Pave…

Potrebna je minimalna kondiciona pripremljenost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.
Oprema:
duboke planinarske cipele, gamašne, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, čaj, vodu(1l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak u subotu u 6 30h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 21h.
Prijevoz: kombi, voz, sopstveni.

Napomena: Vremena su orjentaciona, data prema normama i planinarskoj praksi, isključivo zavise od sposobnosti i želja učesnika akcije!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba u četvrtak 18-19h. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija-5e, je uslov da budete uvršteni u spisak – uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja.  Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.
Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA (KRIVIČNO JE ODGOVORNO).

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.