Rovačka Glava, kanjon Kruševačkog potoka, utorak 2. 5. 2017g. 06 25h srednje teška( laka) tura

Rovacka gl Krusevacki potok 01 05 2015 (110)

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Rovačka glava u Vasojevićima, voz koji ide kroz zemlju, uspon na planinu kroz tunele, kanjon bez vode, labudova pjesma bez labuda… Izuzetno atraktivna staza uz kanjon Kruševačkog potoka, kroz tunele, livadama, stepenicama, šumarcima. Rovačka glava(1326mnm) vrh koji dominira, pogled na kanjone Morače (Platije), Mrtvice…

http://oblun.me/oblun-je-u-petak-01-maja-2015-g-bio-na-rovackoj-glavi/

Kondiciona pripremljenost minimalna( srednja).

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: duboke planinarske cipele( ko nema može i cipele ili patike tvrđeg đona) deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi i par majica za preobuku na planini.

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, čaj, vodu(1l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak u neđelju u 6 25h sa željezničke stanice.

Povratak u Podgoricu  do 19h .
Prijevoz:voz, kombi.

Napomena: Vremena su orjentaciona, data prema normama i planinarskoj praksi, isključivo zavise od sposobnosti učesnika akcije!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 18-19h Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

PRIJAVE PORUKAMA I NA FEJSBUKU SE NE PRIMAJU.

Akontacija  5e je obavezna i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku( u datoteci ili bilješkama).

Vodič: Zoran S Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA HILJADU AKCIJA.  

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.