Sinjajevina, Zabojsko jezero (Veliki Pećarac) 21 06 2014 god, subota u 06 30h – srednje teška tura

Zabojsko jezero

Zabojsko jezero

Sinjajevina, Zabojsko jezero, (Veliki Pećarac) 21 06 2014 god, subota u 06 30h – srednje teška tura

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Neophodna je srednja kondiciona pripremljenost. Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: Obavezne su duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, gamašne, odgovarajuća odjeća (na veće visine u svako doba godine nosi se: tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”, kapa, rukavice, kišna kabanica) zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini. (Jedan komplet rezervne odjeće i obuće uvijek ostavite u sredstvu prijevoza). Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu (1,5l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni (upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak u subotu u 6 30h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu oko 21h.

Napomena: SVA VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI I ISKLJUČIVO ZAVISE OD UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijevoz: kombi, auto.

VodičZoran S. Mirotić

Prijave: Akontacija od 5€ (troškovi oko 10-12€), može se izvršiti lično ili na žiro račun Planinarskog kluba “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.

Informacije na tel 067 813 813 ili 069 156 064

Prijava i dodatne informacije na sastancima kluba: utorak i četvrtak 19 30-21h, najkasnije do četvrtka veče. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza kladionice.

Comments are closed

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.