Sinjal Plitvička jezera Una Krka Putevi AVNOJA Jajce Drvar Bihać, Mostar Šibenik 1-4 maj 2019g. rekreativna(srednja) tura

 

Oblun. Planinarenje i nešto  više…

Ovo je akcija koja ispunjava i regeneriše raznolikošću i energijom. Uspon na najviši vrh Hrvatske Sinjal na Dinari i dugo putovanje možda će nas umoriti. Međutim, oči ispunjene svjetlošću, uši hukom i pluća ozonom pokraj razigranih dragulja Balkana: Plitvičkih jezera, vodopada, bukova i slapova Une i Krke sve će negativnosti izbrisati. Na putevima AVNOJA u Bihaću, Jajcu, Drvaru podśetićemo se na teška ratna vremena i život u najljepšoj SFR Jugoslaviji koja je gradila čovjeka neopterećenog novcem, interesom, kapitalom. Bosna ponosna i šarm Mostara daju poseban šmek svakom putovanju.

 1.maj 2019g. srijeda Polazak iz Podgorice u 7 30h.Vodopadi i bukovi Krke. Smještaj,

 2.maj 2019g. četvrtak  Uspon na najviši vrh Hrvatske Sinjal( 1831mnm),  

 Ukupna visinska razlika 1250m vrijeme uspona 4h . Teren: staza šumom, po kršu. Nema strmih i opasnih mjesta. Potrebna je dobra kondiciona pripremljenost.

Za uspon duboke planinarske cipele, deblje čarape, laka hrana, voda 3l, višeslojna odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), baterijska lampa, zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku.

 Ko ne želi planinariti provodi dan u Šibeniku ili obilazi Knin,

 3.maj 2019g.petak    Obilazak Plitvičkih jezera, Bihaća i NP Una,

4.maj 2019g.subota Obilazak Drvara, Jajca, Mostara( Sarajeva) i povratak u Podgoricu  u večernjim satima.

 NAPOMENA:

Smještaj je u višekrevetnim apartmanima u Šibeniku i Bihaću (Kulen Vakufu). Posebne uslove smještaja dogovoriti po prijavi.

 Oprema: fotoaparat, odjeća i obuća sa više preobuka, pribor za ličnu higijenu.

Na izletničke obilaske ponijeti nešto lake hrane, vodu(1l), suvo voće, slatkiše.

Prijevoz: kombi, bus.

Akcija će se realizovati ukoliko se prijavi min 15 učesnika.

PRIJAVA SA UPLATOM AKONTACIJE 60e DO 18. APRILA ( na vraća se u slučaju odustajanja, već se može naći zamjena). Drugi dio se uplaćuje pri polasku.

BLAGOVREMENA PRIJAVA OLAKŠAVA ORGANIZACIJU, SMANJUJE TROŠKOVE, OMOGUĆAVA BOLJI IZBOR SMJEŠTAJA, JER SU PRVOMAJSKi PRAZNICI.

Troškovi akcije su 100-120 eura zavisno od broja učesnika.

Troškovi obuhvataju tri noćenja i prijevoz, putarine, troškove vozača, organizacione troškove, a ne obuhvataju putno osiguranje( možemo izvaditi zajedničko), ulaznice u Nacionalne Parkove i lične troškove.

Obilasci NP nijesu obavezni: Ulaznice za odrasle u organizovanoj grupi( sa više od 20 učesnika) bez vodiča su: Plitvička jezera 90kn(13e), NP Krka-75kn( 11e), NP Una 4e.

Obavezno ponijeti važeći pasoš, planinarsku, zdravstvenu knjižicu i putno zdravstveno osiguranje!

Dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 19-20h Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813.

Vodič: Zoran S. Mirotić

POSEBNI ZAHTJEVI SE MOGU DOGOVORITI SA VODIČEM PRIJE POLASKA ILI U TOKU AKCIJE. USPON I OBILASCI NIJESU OBAVEZNI. 

Vodič zadržava pravo da, u skladu sa Pravilnikom o bezbjednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti izmijeni datum, plan akcije, trasu ili planirani uspon u zavisnosti od okolnosti ( vremenske prognoze, uslova na terenu i sl).

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.