Sjenice-Orljevo-Medun 10.01.2015 – Rekreativna tura

10818398_10204171346978292_4544902251948641917_o

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Upoznajemo okolinu Podgorice.

Ovog vikenda ćemo prošetati kučkim planinama koje se nalaze u neposrednoj blizini grada. Popećemo se na vrh Sjenica, prošetati do Orljeva i Meduna i vratiti se do vrha Doljana, odnosno izvora Peute. Podsjetiti se događaja iz istorije koji su značajni za ta mjesta i Podgoricu; i naravno – provesti nezaboravan dan u prirodi.

Nije potrebna kondiciona pripremljenost.

Oprema: duboke planinarske cipele, gamašne, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća (na veće visine u svako doba godine nosi se: tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”, kapa, rukavice, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.

(Jedan komplet rezervne odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(2l), suvo voće, slatkiše.
Sastavni dio svake akcije čine edukativni (upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak u subotu u 09 00h ispred prostorija kluba.
Povratak u Podgoricu do 17h.

Prijevoz: kombi, sopstveni.

Napomena: VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: utorak 18-19h, NAJKASNIJE DO Četvrtka VEČE, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17 – Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja ili na tel 069 447 670; 067 813 813.

Akontacija-5e, je uslov da budete uvršteni u spisak – uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja. Troškove akcije možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.

Vodič: Ivan Jokanović

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA (KRIVIČNO JE ODGOVORNO).

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.