Soko grad 02 01 2017g. poneđeljak u 9h  rekreativna tura

 

img_6176

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Laganom šetnjom počinjemo planinarenje u 2017 godini obilaskom neobične tvrđave Soko grad( 714mnm) Đurđa Brankovića i Ivana Crnojevića ugniježđene na izuzetno ljutom, neobičnom terenu i lijepu pećinu pod njom. Pośetićemo i rodno mjesto Blažene Ozane, Karuč…

Ukupna visinska razlika 250m, trajanje akcije oko 3h, djelimično zarastao teren krš i trava.

Nije potrebna kondiciona pripremljenost.

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.
Oprema:
duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini. poželjno ponijeti dobru lampu.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak poneđeljak u 9h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 15h.
Prijevoz: sopstveni, kombi.

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: četvrtak i petak 18-19h, najkasnije do subote  veče, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17 Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Vodič: Zoran S. Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA HILJADU AKCIJA.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.