Stavor,  02 04 2016g, subota u 9h, laka tura

 

Stavor 04 01 2014 (110)

Oblun. Planinarenje i nešto više…

U središtu površi i brda Stare Crne Gore između Lješanske Nahije i Bjelica zagrljen sa Planinicom raširio se plećati Stavor ( 1241mnm). U blizini su Čevo, Velestovo,  Barjamovica, Ljubotinj, Kosijeri…Gord i ozbiljan, ali pristupačan nadmeće se sa nešto višim obližnjim Velikim Čelincem. Seže sa njega pogled na Orjen, Bioč Maglić Volujak, Durmitor, Moračke, Kučke pl i Prokletije, Rumiju, ali i Skadarsko-Zetsko-Bjelopavlićku ravnicu…Veliki Lovćen kao stariji brat ih sve čuva od opasnih morskih bura. Na manjem vrhu crkva i isposnica pričaju priču.

Prošla akcija: http://oblun.me/oblun-je-04-01-imao-prvu-akciju-u-2014-na-stavoru/

Kondiciona pripremljenost: minimalna.  

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.
Poželjne su duboke planinarske cipele, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća (tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), i par majica za preobuku.

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak subota u 9h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 18h.
Prijevoz: kombi, auto.

Napomena: VREMENA SU ORJENTACIONA, DATA PREMA NORMAMA I PLANINARSKOJ PRAKSI, ISKLJUČIVO ZAVISE OD SPOSOBNOSTI I ŽELJA UČESNIKA AKCIJE!!!

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 18-19h, ili do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Akontacija (za obezbjeđenje transporta) je 5e i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke.
Vodič: Zoran . Mirotić

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA.

Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.