Velja Gora, Velja Bobija, Dodoši, Karuč, 28 02 2016g neđelja u 8h – rekreativna(laka) tura 

 

Velja Gora Mala Bobija 06 04 2014 (67)

Oblun. Planinarenje i nešto više… U ovom kraju sve je Velje Gora, Strana, Lješala, Bobija, ljudi i muka, samo je Gornje Blato malo. E, ovi Velji se primakli Lovćenu, pa ga imitiraju. Kao strogi profesori, obrva podignutih preko Zetsko-Bjelopavlićke ravnice i Skadarskog jezera, nadgledaju visove Prekornice, Kučke krajine i Prokletija da se ne zaigraju s bijelim nebeskim balonima. I mi ćemo se praviti važni kad se popnemo na njih, a to nije teško. Do oba vrha makadamom za čas posla. Uživaćemo u pogledu sa visina i toplom proljećnjem suncu i kraj jezera u Dodošima i Karuču i čućemo priče o Vuksanu Bulatoviću, kaluđerovoj pećini, ljetnjikovcu sv Petra, bitci na Carevom Lazu… Ovako je bilo prošlog puta http://oblun.me/oblun-je-06-04-bio-na-veljoj-goribobijidodosimakarucu/

Nije potrebna kondiciona pripremljenost( minimalna). Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku. Velja Gora Mala Bobija 06 04 2014 (70) Oprema: Poželjno je imati patike debljeg đona ili planinarske cipele, jaknu za vjetar, tanku sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi, kremu za sunce, majica dvije za preobuku), ležaljku ili podmetač za śeđenje…   (Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu). Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1l), suvo voće, slatkiše, topli napitak. Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji. Polazak  neđelja u 8h ispred prostorija Kluba. Povratak u Podgoricu  do 18h. Prijevoz: kombi, sopstveni. Napomena:Boravak u Karuču i Dodošima po želji i dogovoru.   Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba: srijeda i četvrtak 18- 19h, tj do popune mjesta. Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja  ili na tel 067 813 813; 069 156 064. Akontacija-5e, je uslov da budete uvršteni u spisak – uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja.  Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku. Vodič: Zoran S. Mirotić O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA . Vaša obaveza je da poštujete uputstva i uživate.

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.