Velja Gora Velja Bobija Dodoši Karuč 24 3 2018g subota 8h rekreativna( laka) tura 

Oblun. Planinarenje i nešto više…

U ovom kraju sve je Velje Gora, Strana, Lješala, Bobija, ljudi i muka, samo je Gornje Blato malo. E, ovi Velji se primakli Lovćenu, pa ga imitiraju. Kao strogi profesori, obrva podignutih preko veljih Zetsko-Bjelopavlićke ravnice i Skadarskog jezera, nadgledaju visove Prekornice, Kučke krajine i Prokletija da se ne zaigraju s nebeskim balonima. Pravićemo se i mi važni kad se popnemo makadamom za čas. Uživaćemo u pogledu sa visina, sići do jezera u Dodošima i Karuču. Čarobna stvarnost i bajkovite priče о junacima, vilama, pećinama, isposnicama, Vuksanu Bulatoviću, ljetnjikovcu sv Petra, bitci na Carevom lazu…

TURA JE IDEALNA POSLIJE KIŠE: vrijeme prijatno, pogled izvrstan, teren za hodanje suv.

prošlog puta http://www.oblun.me/oblun-je-28-02-2016-g-bio-na-veljoj-gori-maloj-bobiji/

Ukupna visinska razlika 200(350)m, ukupna dužina 3 (9)km, vrijeme uspona 1(2 20)h, vrijeme  silaska 1(2)h , pauza na vrhovima najmanje po 30min.

Teren: asfalt, makadam.

Minimalna kondiciona pripremljenost. 

Tempo hoda se podešava prema najsporijem učesniku.

Oprema: planinarske cipele ili patike, jaknu za vjetar, tanku sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, kišna kabanica, kačket ili šešir, dugi rukavi, kremu za sunce, majica dvije za preobuku), ležaljku ili podmetač za śeđenje…

(Jedan komplet rezervne  odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1l), suvo voće, slatkiše, topli napitak.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak subota 8h ispred prostorija kluba.

Povratak u Podgoricu  do 16h.
Prijevoz: kombi, sopstveni.

Prijava i dodatne informacije na sastanku Kluba srijeda i četvrtak 18-19h Blaža Jovanovića 17-Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja ili na tel 069 447 670 ili 067 813 813.

Prijave za akciju porukama i na fejsbuku se ne primaju.

Akontacija-3e, je uslov da budete uvršteni u spisak uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78 kod CKB banke i ne vraća se u slučaju odustajanja( može se naći zamjena).  Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku.
Vodič Zoran S. Mirotić

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.