VI Lovćenski plan.maraton Koložun Treštenik Jezerski v-22 05 2016g.neđelja 7h rekr(laka srednja ekstrem) tura

Lovcen Maraton Kolozun Stirovnik Jezerski vrh 17 05 2015 (16)

 

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Izvesti svoja čula na Lovćen i Ivanova Korita znači podariti im čudesan praznik!!

Planinarski klub Kapetan Angel Cetinje organizuje već VI Lovćenski planinski maraton, a PK Oblun je stalni učesnik i podrška.

Članovi kluba koji ne učestvuju u takmičarskom dijelu objediniće najljepše staze, vrhove Lovćena i bez žurbe ih proći: Koložunske Grede, Babljak, Treštenički i Jezerski vrh( različite od prošlih). Veći dio trase vodi kroz lijepu bukovu šumu. Ostatak dana ćemo provesti  u zabavi i lješkarenju. Ne zaboraviti rekvizite za razonodu.

Oblun na V Maratonu: http://oblun.me/oblun-je-u-nedjelju-17-05-2015-g-bio-na-lovcenu/

Članovi i prijatelji kluba ako želite da se takmičite na jednoj od staza prijavite se što prije za dobijanje uputstva i sugestija.

Takmičari na maratonu (za đecu do 18 god. učešće je besplatno) plaćaju kotizaciju 5e (http://www.kapetanangel.me/index.php/vazne-informacije) i dobiju:   majicu( sa logom maratona), startni broj, kontrolni karton maratona, mapu staze, osvježenje na stazi i ručak sa domaćim specijalitetima u restoranu Odmarališta.

Tempo hoda Oblunove akcije se podešava prema najsporijem učesniku.
Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Ponijeti vodu(1,5l), suvo voće, slatkiše.

ObućaPoželjno je imati obuću debljeg đona, odjeću primjerenu uslovima i par majica za preobuku. (Jedan komplet rezervne odjeće i obuće uvijek ostavite u autobusu).
Ponijeti nešto lake hrane, vodu(1,5l sa sobom i 1,5l ostaviti u busu), suvo voće, slatkiše.
Neophodna je srednja kondiciona pripremljenost.
TEMPO HODA SE PODEŠAVA PREMA NAJSPORIJEM UČESNIKU.
“Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.”
Polazak u srijedu 12. 05. u 7h sa Univerzitetskog prostora( iza Biotehničkog Instituta i profesorske zgrade).
Povratak u Podgoricu do 21h.
Prijevoz: kombi, bus
PRIJAVE OBAVEZNO IZVRŠITI DO ČETVRTKA VEČE zbog blagovremenog organizovanja prijevoza.
Akontacija 5e, može se izvršiti lično ili na žiro račun Planinarskog kluba “Oblun” br: 510000000006504278 kod CKB banke. Obavijestiti vodiča o uplati.
Informacije na tel 067 813 813 ili 069 522 162
Vodič: Zoran S Mirotić
Prijava i dodatne informacije na sastancima kluba: utorak i četvrtak 19 30 – 21h
Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza apoteke Luna.Nioje i odjeća primjerena uslovima i par majica za preobuku. (Komplet rezervne  odjeće  ostavite  u autobusu).

Polazak u neđelju 22 maj u 7h, ispred Bazara u Bloku V.

Povratak u Podgoricu oko 19h.

Prijevoz: kombi, bus.

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba, ul Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja srijeda i četvrtak 19-20h, najkasnije do petka u 17h zbog organizovanja  prijevoza ili na tel 067 813 813; 069 156 064.

Molimo da se ne prijavljujete porukama i na fejsbuku, jer nijesmo sigurni da ćemo ih viđeti na vrijeme, a i nije ozbiljno… 

Akontacija  5e je obavezna i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78. Obavijestiti o uplati.

Troškove akcije  možete sami izračunati prema troškovniku koji se nalazi na našoj stranici na sajtu i fejsbuku( u datoteci ili bilješkama). Učesnici Maratona oslobođeni su plaćanja ulaznica za NP Lovćen i Njegošev Mauzolej.

grupa vodiča

O VAŠOJ BEZBJEDNOSTI, ZDRAVLJU, VREMENSKOJ PROGNOZI I DR. BRINE VOĐSTVO PUTA DOKAZANO NA SKORO HILJADU AKCIJA.

 

Comments are closed

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.