VIII Lovćenski planinski maraton Koložun Treštenički i Jezerski vrh 19 05 2019g. neđelja 8h, rekreativna ( laka, srednja) tura

Oblun. Planinarenje i nešto više…

Izvesti svoja čula na Lovćen i Ivanova Korita znači podariti im čudesan praznik!!

Planinarski klub Kapetan Angel Cetinje organizuje već VIII Lovćenski planinski maraton, a PK Oblun Podgorica je stalni učesnik i podrška.

Članovi Kluba koji ne učestvuju u takmičarskom dijelu objediniće i bez žurbe proći najljepše staze i vrhove Lovćena: Koložunske Grede, Treštenički i Jezerski vrh, Štirovnik po želji i dogovoru( različite od prošlih). Veći dio trase ove godine vodi kroz lijepu bukovu šumu. Ostatak dana ćemo provesti na Koritima u hladovini predivne bukove šume ili livadama, branju pečurki, zabavnim igrama, druženju. Ne zaboravite ponijeti potrebne rekvizite za razonodu.

Oblun na Maratonu: http://oblun.me/oblun-je-u-nedjelju-17-05-2015-g-bio-na-lovcenu/

Članovi i prijatelji Kluba ako želite da se takmičite na jednoj od staza prijavite se što prije za dobijanje uputstva, sugestija i organizaciju.

Oblunovi učesnici na maratonu, koji ne žele da se takmiče, oslobođeni su plaćanja ulaznica za NP Lovćen i Njegošev Mauzolej,  plaćaju učesničku startninu za šetnju 5e  i dobiju:   majicu( sa logom maratona), ručak sa domaćim specijalitetima u restoranu Odmarališta, startni broj, kontrolni karton maratona, mapu staze i osvježenje na stazi. (http://www.kapetanangel.me/index.php/lovcen-trail-2019).

Tempo hoda Oblunove šetnje se podešava prema najsporijem učesniku.
Oprema: Duboke planinarske cipele ili deblje patike, deblje čarape – najbolje su vunjene, odgovarajuća odjeća ( na veće visine u svako doba godine nosi se:  tanka – “šuškava” jakna za vjetar, tanka sintetička jakna tzv polar, “duks”,  kapa, rukavice, kišna kabanica), zaštita od sunca (krema, kačket ili šešir, dugi rukavi) i par majica za preobuku na planini.

(Komplet rezervne odjeće i obuće ostaviti u vozilu).

Ponijeti nešto lake hrane za uspon, vodu(1l), suvo voće, slatkiše.

Sastavni dio svake akcije čine edukativni ( upoznavanje sa kulturom, istorijom, geografijom, florom i faunom …) i zabavni sadržaji.

Polazak  neđelja 19 maj u 8h, ispred Bazara u Bloku V.

Povratak u Podgoricu oko 19h.

Prijevoz: kombi, bus.

Prijava i dodatne informacije na sastanku kluba, ul Blaža Jovanovića 17- Blok V, prolaz iza Lovćen osiguranja srijeda i četvrtak 19-20h, najkasnije do petka u 17h zbog organizovanja  prijevoza ili na tel 067 813 813.

Molimo da se ne prijavljujete porukama i na fejsbuku, jer nijesmo sigurni da ćemo ih viđeti na vrijeme, a i nije ozbiljno… 

Akontacija  5e je obavezna i uplaćuje se lično ili na žiro račun Planinarski klub “Oblun” br: 510-65042-78. Obavijestiti o uplati.

Vodič: grupa vodiča

Komentariši

 • Plan akcija je podložan izmjenama, naročito usljed nepovoljne prognoze vremena.

  Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost! Pridržavaj se pravila ponašanja prema prirodi i ostalim učesnicima.

  Važan dio Akcije su upoznavanje kulture, istorije, geografije, flore, faune i zabavni sadržaji.

  Izvršavaj uputstva vođe izleta, jer je on i zakonski odgovoran za tebe! Neka ti je uvijek u vidnom polju. Primjedbe koje imaš saopšti mu nasamo poslije ture.

  Prilagodi se grupi, ne žuri, zaostanak najavi! Detaljno se informiši i pripremi za napore na turi. Ponesi da nudiš, ne da tražiš. Uvijek ponesi za kišu i hladnoću ili trpi!

  Brini o bezbjednosti, svojoj i drugih! Ne bacaj smeće! Ne čupaj biljke! Pomogni slabijima. Ne odronjavaj krše! Pusti druge da uživaju u prirodi.